"NIET Aaien!"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat is het...

je kunt zeggen "dat heeft mijn hond liever niet, vind ie niet leuk"
gek genoeg denken mensen dan jahhhhh bij anderen, maar MIJ vind ie vast wel leuk, kom maaarrr, koetjie koetjie koetjie

ga je toch van koken he :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Hier ook van die gr aaiers naar Lodewijk toe.laatstmoest ik naar de da dus deed ik lodewijk alvast zijn snuitje om.anders is meneer niet te houden zodra hij dat snuitje omheeft is hij kalm en kun je hem bij wijze van spreken binnenste buiten keren. toch moest er iemand hem weer van de grond tillen dus ik zeg zet u die hond eens terug op de grond. dat maak ik zelf wel uit ik moet hem even vast houden , ik pak lodie af en ga elders zitten vrouw zeer beledigt. 2 tellen later komt er iemand binnen met een pup weer pakt die vrouw het hondje . nu had ze pech de eigenaar was daar niet mee eens en gaf de vrouw een flinke uitbrander . geluk voor ons ging ze op hoge poten weg ze had niet eens een dier bij zich.ja soms zou ik ook wel eens minder netjes zijn. Hein.

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli 3 doggies

honden foto van Jessie en Eli

Eli blaft niet, die bijt gelijk. Nouja hij gromt een keer en trekt zijn bovenlip op, gaan ze dan alsnog door dan is het hap.

En vooral passerende kinderen roepen vaak, oh wat een schatje mag ik hem aaien? Dan zeg ik snel, nee want hij vind kinderen vreselijk.

Mijn zoon komt vaak met kinderen thuis, en eli is nu redelijk aan ze gewend, maar in het begin toen hij een pup was dacht ik dat het juist goed was om hem met kinderen te laten kennismaken dus mochten ze hem allemaal aaien, gevolg dat hij ze allemaal gebeten had. En ik snapte er niks van, hij moest toch socialiseren? Maar helaas heb ik nooit zijn signalen begrepen en is hij juist nog feller geworden.

Wat een irritante man, ik zou gezegd hebben blijf van mijn hond af, ook al bijt hij niet, al die vieze handen, weet je veel waar ze in gezeten hebben ;-)

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Misschien de volgende keer voorkomen dat die zo iemand kan gaan zeuren door te zeggen dat JIJ het niet wilt. Niet dat Twinko het niet leuk vind maar dat jij het gewoon niet wilt. En het is jouw hond, niet de hunne ;-)... Dat zou trouwens richting Twinko ook wel eens een heel goed iets kunnen zijn, dat jij ervoor zorgt dat die mensen hem niet aan kunnen raken. Want nu moet hij in feite er zelf nog voor zorgen dat die mensen niet aan hem komen, als jij daarvoor zorgt is dat ook een stukje communicatie naar hem van 'je hoeft het niet zelf op te lossen, dat doe ik wel' ;-) .

honden page profiel NatasjaNatasja 3 doggies

honden foto van Natasja

Wat blijf jij beleeft!  *respect!!!*
Ik was denk ik echt uit mn slof geschoten...

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Rare snuiter die vader!!
Wel super goed dat je zo relaxed bleef zeg, ik had waarschijnlijk ook geblaft ;-)

Niet aaien hoor je blijkbaar ook niet te zeggen, ik zeg 't tegenwoordig ook vaker omdat Texas steeds minder ziet en hoort. Van de week kwam ik ook 'n moeder en dochtertje tegen, vraagt de moeder aan mij of haar dochter ze even mag aaien, ik zeg ja hoor, maar alleen de twee kleintjes, die grote niet.
Jawel hoor, zegt de moeder tegen 't kind, die grote mag je ook aaien, doe maar...
Ik ben maar gewoon omgedraaid en weggelopen want wat moest ik daar nou nog op zeggen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" .. als jij daarvoor zorgt is dat ook een stukje communicatie naar hem van 'je hoeft het niet zelf op te lossen, dat doe ik wel' ;-) . "

Hier ben ik inderdaad mee aan het oefenen. Twinko was als pup onzeker op straat en omdat hij zo klein en schattig was wilde natuurlijk iedereen aan 'm zitten. Hij liet dit toe, vond het wel spannend maar ik liet mensen hem koekjes geven enzo in de hoop dat hij het minder eng zou vinden. Achteraf gezien was dit niet echt een handige aanpak, ik had zijn angst echt onderschat. Hij liet het toe maar vond het dood eng.
Toen heb ik een tijd lang hem helemaal niet meer laten aaien. Dat was een hoop werk maar ging best goed. Na een tijdje ging hij uit zichzelf weer mensen opzoeken, liet zich soms zelfs aaien. Ik dwong hem nergens toe want hij liep dan los.
Maar sinds een paar weken lijkt hij weer onzeker te worden. Hij blaft steeds meer naar vreemden, hardlopers, fietsers, scooters, skateboarden etc etc. Vandaar dat ik hem nu weer niet wil laten aaien, enkel door mensen die weten hoe ze met hem om moeten gaan. 

Maar het blijft lastig. In het openbaar vervoer of in de stad ofzo heb je toch altijd mensen die eventjes snel aan je hond zitten. Echt zo vervelend want je hele training is weer terug bij af.

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Rare snuiter die vader!!
Wel super goed dat je zo relaxed bleef zeg, ik had waarschijnlijk ook geblaft ;-)

Niet aaien hoor je blijkbaar ook niet te zeggen, ik zeg 't tegenwoordig ook vaker omdat Texas steeds minder ziet en hoort. Van de week kwam ik ook 'n moeder en dochtertje tegen, vraagt de moeder aan mij of haar dochter ze even mag aaien, ik zeg ja hoor, maar alleen de twee kleintjes, die grote niet.
Jawel hoor, zegt de moeder tegen 't kind, die grote mag je ook aaien, doe maar...
Ik ben maar gewoon omgedraaid en weggelopen want wat moest ik daar nou nog op zeggen. "


WAT??? ongelofelijk! ''die grote mag je ook aaien, doe maar!'' 

Het lef! de arrogantie! 

Wat ik wel een keer heb meegemaakt was dat ik het goed vond dat Blondes door een jongetje geaaid werd, en het ging ook goed.. maar ik ging stress signalen bij hem zien. Hij kreeg er genoeg van (was ook een erg druk jongetje)

Dus ik zeg om het af te kappen: ''zo, nu gaan we weer verder lopen''

Nee maar.. moeders was het er niet mee eens blijkbaar en duwde haar zoontje haast bovenop mijn hond (en dat handje maar midden in het gezicht van Blondes)

Ik werd nerveus en geergerd tegelijk.
Hij mag dan een lieve Golden zijn, maar hij heeft evengoed een bek als van een krokodil.. ik moet er niet aan denken!

Dus ik trok Blondes mee, "we gaan weer!''

Staat de moeder me haast beteuterd aan te kijken, of liever gezegd verontwaardigd.

Ik zeg nog netjes ''tot ziens'' ... geen geluid terug! 

Nou ja zeg!

honden page profiel IDGIDG 3 doggies

honden foto van IDG

Je hebt er ongemanierde mensen bij. Merk het hier ook vaak de ene vind het leuk en mijn andere chi mogen ze alleen aaien als hij zelf naar hun toekomt. Hier in de wijk vraagt iedereen het gelukkig.
Als ik soms met ze door de winkels loopt dan heb je van die graai handjes erbij ik zeg maar altijd dat ze bijten meestal laten ze ze dan met rust.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings 3 doggies

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Maar ik moet zeggen dat ik zelf een persoon heb gehad waarvan ik toch verwachte dat hij wist hoe de hondenetiquette in elkaar zat.

Namelijk een professionele hondentrainer en gedragstherapeut in spe.
Hij wou mijn chowchow aaien, ik gaf aan dat mijn chow daar niet van gedient was.
maar hij zegt; ik weet wel wat ik doe.
hij stampte naar mijn chow, aaide vol over de kop en toen was het hap. Gelukkig geen schade.
maar ik moest stiekem wel lachen.

Maar dus zelfs mensen waarvan je kunt verwachten dat ze "weten hoe het moet" het niet altijd weten.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Jeetje Remie, wat een sukkel ;-)

honden page profiel DexDex 3 doggies

honden foto van Dex

Hier een moeder van 3 kleine kinderen. Maar wat een eikel zeg die vader. Hier mogen ze absoluut geen honden aaien die zo even voorbij komen lopen etc. Vaak zeggen de eigenaren dan, ja maar hij doet niks hoor...  nee zal prima maar ik wil niet dat mijn kinderen vreemde/andermans honden zomaar aanraken aaien etc.

Zo heeft mijn vriendin een hond en die word meer als speeltje gebruikt door haar kinderen, dat probeerde ze hier met onze hond dus ook te doen maar dat wil ik niet hebben, hond word niet opgetild,vastgehouden etc etc

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Grr, zo irritant en frustrerend!

Na tig keer nee zeggen heb je als eindresultaat een laaiende moeder omdat kindlief omligt in een modderplas met haar witte broek. Zucht... leer dan luisteren!

Heb die sleeve dus ook net besteld! Hoop dat het helpt.
Hier om de hoek hebben we een basisschool met naschoolse opvang, overal en altijd een volle bak kinderen in de buurt.
Tot nu toe heb ik nog maar 1x meegemaakt dat een kind netjes vroeg of ze mocht aaien. Het begin is er! ;-)

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

"
Nou het kwam niet erg vriendelijk over. Je kunt ook vragen of ik m'n hond buiten had gelaten... Maar goed, das het nadeel van een forum; geen tonatie.
Inderdaad mag de hond de winkel zo ook niet in, maar als ik ff snel in en uit loop om wat dingen te pakken gedoogd de meneer van de supermarkt het hier. Daar ben ik heel blij om want de supermarkt ligt aan de andere kant van 't park en zo kan ik dus uitlaten en boodschappen combineren! "

Ik heb het zo neutraal mogelijk opgesteld, als dat al niet meer kan
Sorry maar ik ga niet om de boel heen draaien! ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers 3 doggies

honden foto van Patricia & de Musketiers

heb dat ook zo vaak gehad... echt neit fijn..

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik zou die man gewoon flink aanpakken
nee, je hoort niet zomaar aan iemand te zitten, maar als je al gewaarschuwt hebt, het kind een snauw kan krijgen... zou ik het maar doen. gewoon die man ff bij de mauw pakken...

sjongejonge zeg... zielig van dat meisje :'(

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Ik heb het zo neutraal mogelijk opgesteld, als dat al niet meer kan
Sorry maar ik ga niet om de boel heen draaien! ;-) "

Jij ging er écht vanuit dat mijn hond buiten had gestaan hoor. Niks neutraal ;-)
Prima maar als je even had doorgevraagd had je geweten dat er geen boel was om omheen te draaien.

honden page profiel Isabel - Luna en Simba (bellaroy)Isabel - Luna en Simba (bellaroy) 3 doggies

honden foto van Isabel - Luna en Simba (bellaroy)

Jesus, hoe dom kan je zijn? das toch wel het eerste wat je je kinderen aanleerd. Geen random honden aaien zonder te vragen of het mag.... goed gehandeld Hilda maar stiekem had ik gehoopt dat Twink die vader beet :P haha

honden page profiel LucyLucy 3 doggies

honden foto van Lucy

" Was mijn hond maar happerig naar kinderen... of volwassenen.  Continue wordt ze geaaid. Wordt er gek van. "


Vind je dat niet wat overdreven .

honden page profiel De DraakjesDe Draakjes 3 doggies

honden foto van De Draakjes

Ik vind het knap dat je nog rustig gebleven bent en vind dat je prima gehandeld hebt
Keeto is nogal kieskeurig. Iedereen mag hem aaien maar als hij je niet leuk vind doet hij niks anders dan staan en wegdraaien. Voor mij een tegen van ''liever niet'' dus loop ik snel door. Meestal vinden mensen dat ook saai dus zijn ze ook snel weg.
Ik heb liever ook niet dat mensen op hem afstormen daar wordt hij heel druk en springerig van. Als kinderen dat doen zeg ik altijd dat ze terug moeten lopen en pas wanneer ik keeto rustig heb mogen ze rustig komen. 
En als een kindje het vraagt mag het bijna altijd. Er is hier een heel lief kindje dat altijd vraagt of de hond lief is en of ze hem dan mag aaien super schattig.
Op school echter zitten de handen al aan hem voor ik het ook maar zie... en dat vind ik heel vervelend. Het is toch mijn hond niet de jouwe? Even vragen en het had gemogen. Maar zat er bijna aan te deken ook zo een sleeve te komen met ''Aaien? eerst vragen''

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Wat een rare vader, ik was meteen kwaad geworden op die vent. Nee is nee, van mensen die een beetje stoer doen moet ik niks hebben. 
Had laatst ook dat ik aan het wandelen was met Sam, in een periode waarin Sam wat agressiever was tegen vreemde honden (het gaat nu al weer heel goed hoor!). Er kwam een andere hond aan en ik lijn Sam even aan, en vroeg of hij ook zijn hond wou aanlijnen. "Maar mijn hond doet niks" zegt hij, "nee maar mijne wel", waarop hij zegt "ach Stabij's, die doen geen kwaad". Zucht.. ;-). Vervolgens maakte hij zijn hond dus ook niet vast.
@Pack Member: die plaatjes zouden ze overal moeten ophangen ;-)

honden page profiel AnnetteAnnette 3 doggies

honden foto van Annette

Hier ook hetzelfde. Bibi ziet er ook uit alsof ze een hoog aaibaarheidgehalte heeft, met als gevolg dat ze vreemde aaiende mensen niet zo leuk vindt. Ze hapt niet maar ontwijkt en gaat blaffen als mensen toch door blijven gaan. Sommige mensen trekken zich inderdaad nergens wat van aan, best vervelend

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Jesus, hoe dom kan je zijn? das toch wel het eerste wat je je kinderen aanleerd. Geen random honden aaien zonder te vragen of het mag.... goed gehandeld Hilda maar stiekem had ik gehoopt dat Twink die vader beet :P haha "


Ik dril mijn kinderen er ook mee. 
Vooral mijn jongste lijkt te worden 'aangezogen' door honden die ze ziet. Ze weet inmiddels feilloos dat ze eerst het baasje van de hond moet vragen of ze mag aaien.. geen baasje in de buurt? dan niet aaien! Al kijkt de hond er nog zo lief bij! 

Het valt me op dat telkens wanneer ze het netjes vraagt, er eigenlijk altijd zeer positief gereageerd wordt. Baasjes vinden het blijkbaar fijn dat ze niet gepasseerd worden en hun hond als levende teddybeer wordt gezien. Vaak wordt uitgebreid de moeite genomen om mijn dochter te laten aaien en geven de baasjes een beetje sturing. Gaat eigenlijk altijd prima. 

Logisch eigenlijk, wanneer ik zelf wordt benadert door een kindje met de vraag:''mag ik Uw hond aaien?'' dan is de start direct al 10x beter en rustiger, dan wanneer ik net toevallig naar een overvliegende eend kijk, en er naast me plots een kind op mijn hond zit! ha,ha

Maar goed, on-topic.. het vragen om het antwoord vervolgens te negeren.... dat zal ook wel de pech van een klein hondje hebben zijn?
''Wat gaat ie doen dan? me opeten?'' 

Ik las het al eerder, die kleintjes worden niet zo serieus genomen!

Vervelend.. ik las elders dat op een braderie iemands Chi' zelfs gewoon werd opgetild door een wildvreemde, zomaar!

Dan sta je er toch echt verbijsterd bij!!!!

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

"
Jij ging er écht vanuit dat mijn hond buiten had gestaan hoor. Niks neutraal ;-)
Prima maar als je even had doorgevraagd had je geweten dat er geen boel was om omheen te draaien. "

Laat ik zo zegge dat ik niet had verwacht dat je de hond mee naar binnen zou nemen
Officieel mag dat niet eens en als het er op aan komt kan de bedrijfsleider hierdoor ernstig in problemen houdt omdat deze zich niet aan de hygiëne regels houdt
Een supermarkt verkoopt immers ook levensmiddelen
Moet ik nu elk regeltje gaan uitleggen wat ik er mee bedoel
Kom op zeg, doe effe normaal en ga verder met je leven.
Ik ga hier verder niet meer op in, het dreigt nu alleen maar uit te lopen op een totaal nutteloze en onzinnige discussie ;-)

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Bij ons in de buurt ken ik geen enkele winkel waar honden zijn toegestaan (hulphonden uitgezonderd) 
Alleen in een bouwmarkt of tuincentrum is het toegestaan. 

Ik dacht eigenlijk als vanzelf dat de ts zo een winkel bedoelde.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" .. Ik ga hier verder niet meer op in, het dreigt nu alleen maar uit te lopen op een totaal nutteloze en onzinnige discussie ;-) "

Ja dat zou ik ook maar snel zeggen XD

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Nou, nou, welk een vijandigheid ;-)

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

Ik vind ook dat je erg beleefd bent gebleven, had ook ferm van mijn tak gemaakt. Of had mijn hond wat verderop met de lijn vastgemaakt, of in geval van een kleine in mijn tas gestopt of in het karretje, in elk geval buiten bereik van die vader. En de hele rij aan de kassa had kunnen wachten.
Daarboven vraag ik me af wat er had gebeurd als Twinko wel gebeten had, stel je voor. Waarschijnlijk had de vader nog alle schuld op jou gestoken ook. Die mensen brullen achteraf vaak het hardst....
Vind het wel super dat Twinko ondanks de stresssituatie toch beheerst is gebleven.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

" Nou, nou, welk een vijandigheid ;-) "

Ja ik voel me inderdaad behoorlijk recalcitrant vandaag.  Ik ga straks naar buiten stampen en eens lekker ongevraagd een hond ga aaien! ! ;-)

honden page profiel Suzan Suzan 3 doggies

honden foto van Suzan

"
Ja ik voel me inderdaad behoorlijk recalcitrant vandaag. Ik ga straks naar buiten stampen en eens lekker ongevraagd een hond ga aaien!! ;-) "


Goedzo! af en toe rebelleren kan helpen :-D.

Stampen in de plassen en een keiharde boer laten wanneer iemand voorbij loopt en de eerste de beste hond die je ziet.. is voor jou! ha,ha! Leef je uit! weg met de fatsoensnormen! (voor eventjes dan he'!) ;-)

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^